Hafta sonu Çatak köyünde şehitliğin açılışı ve 16 derslik ortaokul inşasının temel atma töreni vardı. Törene Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ak Parti Milletvekili Ercan Candan, Kaymakam Belediye Başkanı daire müdürleri muhtarlar, vatandaşlar katıldı. Yakıcı güneşin altında yapılan program gerçekten çok güzeldi. Bu programı kim yada kimler düzenlemişse tebrik ediyorum.

 

Gelelim esas konumuza!

Program devam ederken Kaymakamımız her halde Vali ile Milletvekili buradayken 14 köy muhtarına başarı belgesi vereliyim dedi. Köy muhtarlarını ismi tek, tek okunmaya başlayınca aklımdan helal olsun kaymakama tüm köy muhtarlarına başarı belgesi veriyor diye geçti.

Sunucu 14 muhtarı ismini okuduktan sonra duraksadım neden 14 muhtara bu başarı belgesi veriliyor diye düşünmeye başladım. Tören bittikten sonra çevremdeki insanlar bu konuyu kendi aralarında konuşmaya başladığını duydukça rahatsızlık yarattığını fark ettim. Törenin ardından rahatsız olanlar seslerini daha çok yükseltmeye başladı. Bazı muhtarlar telefonla bazı muhtarlar ise yüze, yüze rahatsız olduklarını anlattılar.

 

Benim kafamı da kurcalamadı değil.

Kaymakam Muhtarlara başarı belgesi veriyorsa demek ki o köylerde hiçbir sorun kalmamış, devletin tüm imkanlarından en iyi şekilde faydalanmış köyler aklıma geliyor.

Başarı belgesi alamayan muhtarlar ise, devletin hiçbir imkanından yararlanamamış belki azda olsa bir şeyler gelmiş ama muhtar geldiği kadar hizmet yapmaya çalışmış köyler aklıma geliyor.

 

Devlet 35 köye hiç mi hizmet götüremedi?

Başarı belgesi alan 14 köy muhtarını için de köyüne en iyi hizmeti vermek için elinden geleni yapan muhtarlarda vardır hiç şüphesiz.

Örnek!

Çatak köyü muhtarı Ramis Karakaya, belge alanlardan bir tanesi o belgeyi sapına kadar hak eden muhtardır. Valide onun bu başarısın o gün o törende yaptığı konuşmayla tescillemiştir.

 

Ancak konu şu ki!

Bu seçim nasıl yapıldı? Bu muhtarlara başarı belgeleri verilirken hangi kriterler göz nüne alındı.

Alt yapısını mı tamamladı?

Yollarına parkemi döşedi?

Su sorununu mu çözdü?

Devlet Millet işbirliği ile hizmetler mi yaptı?

Köyünü Paris’e mi cevirdi?

Ben merak ettiği sadece başarı belgesinin kriterleri nedir. Bu konuda benim gibi kriterleri merak eden birçok insan var. Hem bu insanların merakı giderilmiş olsun hem de 35 köy muhtarı bu kriterlere göre hizmet yarışına girersin. Belki bu kriterleri bitirmiş başka köy muhtarları vardır. Belki unutulmuştur. Onlara da başarı belgesi verilir.