T.C.
ZONGULDAK 2. AİLE MAHKEMESİNDEN

ESAS NO : 2023/141 Esas

DAVALI : KOMANG TRİ ASTARİ - Banjar Dinas Kanginan , Desa Tinggarsari Busungrbıu Bölgesi Buleleng Eyaleti Endonezya
Davacı Ferdi Kabacalı vekili Av. Hikmet Yücel tarafından aleyhinize açılan Boşanma (Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni İle Boşanma) davasının yapılan yargılamasında;
Mahkememizin 2023/141 Esas sayılı dosyasında davacı tarafça; davalının habersiz şekilde ülkesine döndüğünü, uzun süre geçmesine rağmen geri dönmediğini, kendi ülkesinde başka biriyle evlilik yaptığı ve birlikte yaşadığını, buna ilişkin davalının instagram profilinde fotoğrafları gördüğünü beyan ederek aile birliğinin temelden sarsılması nedeniyle tarafların boşanmalarına, yargılama gider ve vekillik ücretlerinin davalıdan tahsiline karar verilmesi talep edilmiştir.
Tinggarsari 24 Ağustos 1987 doğumlu,510803640887005 Kimlik kart numaralı, Endonezya uyruklu davalı KOMANG TRİ ASTARİ'nin bilinen tüm adreslerine tebligatların iade edildiği,adres araştırması için yazılan müzekkerelerden bir netice alınamadığı anlaşıldığından dava dilekçesi, tensip zaptı,ön inceleme tensip zaptının ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.
Mahkememizin 2023/141 Esas sayılı dava dosyasının 16/01/2025 tarihli ön inceleme duruşma tutanağında;; duruşma gününün 08/04/2025 günü saat 09:45'e bırakıldığı, 08/04/2025 tarihli duruşma tutanağında duruşma gününün 03/07/2025 günü saat 09:30'a bırakıldığı, ön inceleme aşamasının tamamlandığı anlaşılmakla; gelecek celse tahkikat aşamasına devam edilmesine, taraflara 6100 sayılı HMK'nun 22/07/2020 tarihinde eklenen 139/1-ç maddesi uyarınca dilekçelerinde gösterdikleri ancak henüz sunmadıkları belgeleri mahkemeye sunmaları veya başka yerden getirtilecek belgelerin (dosya,belge, bilgi) getirtilebilmesi amacıyla gereken açıklamayı yapmaları hususunda iki haftalık kesin süre verildiği anlaşılmakla, ilgili kanun maddesi uyarınca yeniden süre verilmesine yer olmadığına, süresinde cevap dilekçesi sunmayan davalıya tanık listesi sunması için süre verilmesine yasal olarak imkan bulunmadığından davalıya tanık bildirmek için süre verilmesine yer olmadığına, taraflara HMK 240/2 ve 194/2 maddeleri uyarınca, tanıkların her birinin dayanılan hangi vakıa hakkında dinlenilmesini istendiğini, bildirilen delillerin her birinin dayanılan hangi vakıayı ispat için gösterildiğini açıklamaları gerektiğinin ihtarına,( hazır olmayan tarafa ihtaratın iş bu duruşma zaptının tebliği ile yapılmış sayılmasına), taraflara gelecek celse tahkikat aşamasına devam edileceği, belirlenen gün ve saatte geçerli bir özrü olmadan mahkemede hazır bulunmadıkları takdirde duruşmaya yokluklarında devam edileceği ve yapılan işlemlere itiraz edemeyecekleri, tahkikatın sona erdiği duruşmada sözlü yargılamaya geçileceği, sözlü yargılama için duruşmanın ertelenmesi halinde taraflara ayrıca davetiye gönderilmeyeceği ve HMK 150nci madde hükmü saklı kalmak üzere yokluklarında hüküm verileceğinin ihtarına,(hazır olmayan taraflara ihtaratın iş bu duruşma zaptının tebliği ile yapılmasına), duruşma gününün 03/07/2025 günü saat 09:30'a bırakıldığı ihtar olunmakla; ön inceleme duruşma zaptı ve duruşma günü yerine geçerli olmak üzere İLANEN tebliğ olunur.

#ilangovtr Basın No ILN02205532