İl Başkanı Oğuzhan Turhan, bir dizi ziyaretler için geldiği Kdz.Ereğli’de İlçe Yönetim Kurulu’nu tanıttı.
Zafer Partisi Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Çağla Erdoğan Turan’ın olduğunu açıklayan Turhan, Millî Mücadele dönemlerinde 3 Haziran 1919 kurulan Ereğli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti üyelerini rahmetle anarak başladığı konuşmasında, “Emperyalistlerin gücü, bu topraklarda yükselen bağımsızlık ateşini söndürmeye yetmemiş, atalarımız kahramanca mücadele ederek Ereğli ilçemizi savunmuşlardır. Bu mücadelede öncülük yapan ve Ereğli’de Rüştiye Öğretmeni Nimet Hoca’nın öncülüğünde kurulan Müdafa-i Hukuk Cemiyeti’nin tüm üyelerini rahmet ve saygıyla anıyorum”dedi.
Zonguldak’ın, doğal limanı ve zenginlikleriyle bölgede stratejik öneme sahip olması ile Fransızların hedefi haline geldiği bir dönemde Müdafaa-ı Hukuk cemiyetleri Anadolu’da ve Karadeniz’de ışık olduğuna dikkati çeken Turhal, bu hareketin ülke bağımsızlığını ve 23 Nisan millet egemenliğinin yolunu açtığını ifade etti.
BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
Turhal, konuşmasında şunları ifade etti: “100 yıl önce bu topraklarda gözü olan emperyalistler 21. Yüzyılda, özellikle günümüzde stratejik göç mühendisliği, işbirlikçileri ve BOP eş başkanları ile yeniden ülkemizde millet egemenliğini tehdit eder bir hale gelmiş bulunmaktadır. Zafer Partisi olarak Cumhuriyetin ilk şehri olan Zonguldak'ın yeniden planlı ve bölgesel kalkınmasını savunuyoruz. Filyos limanı ile birlikte Batı Karadeniz bölgesinin yeni Marmara bölgesi Zonguldak'ın da yeni İstanbul olmasına giden bir döneme giriyoruz. Bu dönemde Zonguldak siyasetinde Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçilerinin birlik ve beraberliği sahne olmalıdır. Çünkü bölgenin yeniden planlanması ancak vatanseverlerin el ele vermesi ile gerçekleşecektir. Zafer Partisi Zonguldak İl teşkilatının kapıları tüm Atatürk ve Cumhuriyetimizin kuruluş değerlerine sahip çıkan tüm vatanseverlere sonuna kadar açıktır.
"GEÇİT VERMEMİŞLERDİR"
Bu milli mücadele meydanında çok önemli bir anı yaşıyoruz. Rüşdiye öğretmeni Nimet Hoca, dönemin milli şuur içindeki ailelerle bir araya gelerek kısa süre içinde Ereğli’de Müdafaa-ı Hukuk cemiyetinin kurulmasını sağlamışlardır. Ereğli’nin Kuvayı milliye ruhuyla hareket eden kahramanları, bu topraklarda emperyalistlere geçit vermemişlerdir. Kurtuluş Mücadelesini başlatan ve bütün Anadolu’yu vatan ve bağımsızlık aşkıyla ayağa kaldıran Mustafa Kemal Atatürk, Karadeniz Ereğli’nin işgal sürecini de yakından takip etmiş, verdiği direktiflerle yön vermiştir. O günlerde Nimet Hoca’nın okuduğu mücadele çağrısı, unutulmaması gereken tarihsel bir belgedir. Onların mücadelesi bizler için yol gösterici olmuştur. Bugün bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını, bu uğurda mücadele eden bütün kahramanları, Karadeniz Ereğli’nin kurtuluşunda öncü rolü oynayan ve direnişi örgütleyen Müdafaa-ı Hukuk Cemiyeti üyelerini, bu vatan için canını ortaya koyan bütün şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyorum. Bizlere emanet olan Mücadeleniz, mücadelemizdir.”
Turhal’ın konuşmasının ardından açıklamada bulunan Zafer Partisi Kdz.Ereğli İlçe başkanı Çağla Erdoğan Turan, Zafer Partisi, Ereğli’de de örgütlü bir şekilde mücadelesine başladığını söyledi.
"Bu teşkilat yalnızca bugünün değil, aynı zamanda Türk milletinin şanlı geçmişinin bir temsilcisidir. Bizler; vatan ve hürriyet uğruna mücadele eden, imparatorluğun küllerinden bir millet yaratmak için canını ortaya koyan İttihatçıların ruhunu taşıyoruz. Enver Paşaların, Talat Paşaların, Cemal Paşaların yaktığı meşale; daha sonra Anadolu’da bir başka önderin elinde, büyük bir kurtuluşun kıvılcımına dönüşmüştür” diyen Zafer Partisi Kdz.Ereğli İlçe başkanı Çağla Erdoğan Turan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“O önder, bağımsızlık karakterimdir diyen, milletin egemenliğini esas alan, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Zafer Partisi olarak bizler, hem İttihatçı ruhun kararlılığını hem de Atatürk’ün akıl ve bilimle şekillendirdiği devlet felsefesini bayrak yapıyoruz. Türk milletinin güvenliğini, birliğini ve geleceğini savunan bu siyasal iradeyi Ereğli’ye taşımanın gururunu yaşıyoruz. Ne yazık ki bugün burada Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ’la birlikte olamıyoruz. Kendisinin hukuksuz bir şekilde tutuklanması, yalnızca bir siyasi lidere değil, Türk milletinin iradesine ve haklı davasına karşı atılmış bir adımdır. Bizler bu baskılardan yılmayacağız. Ümit Hoca’nın çizdiği yolda, Atatürk’ün izinde ve milletin yanında yürümeye devam edeceğiz. Bu teşkilatı yalnızca bir tabela için değil; kadınlarımızın özgür ve güçlü olduğu, gençliğimizin umutla geleceğe baktığı bir Türkiye için kurduk. Ereğli’de artık susan değil, konuşan bir muhalefet var. Görmeyen değil, gören; susmayan, korkmayan bir teşkilat var. Zafer Partisi olarak, kadının toplumdaki yerini güçlendirmeyi, gençliğe fırsatlar sunmayı ve Türk milletinin değerlerine sahip çıkmayı görev biliyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün de milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Ereğli halkının sesi olacağız, sorunlarını meclise, yerel yönetime ve ülkenin gündemine taşıyacağız. Bu yolda bizimle yürüyen tüm gönüldaşlarımıza teşekkür ediyor, Ereğli Zafer Partisi İlçe Teşkilatımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Ne Mutlu Türk’üm Diyene! Yaşasın Zafer, Yaşasın Türk Milleti! Yaşasın Atatürk’ün izinden yürüyenler!”