Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alaplı Meslek Yüksekokulu (MYO) akademik ve idari personeli ile öğrencilere yönelik "Yangın Bilinci ve Farkındalık Eğitimi" düzenlendi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Amiri Çetin Güner'in verdiği eğitimde, yangın türleri, müdahale yöntemleri ile kriz anında yapılması ve yapılmaması gerekenler anlatıldı. Farklı yangın tiplerine ilişkin dikkat edilmesi gerekenleri içeren videolu anlatımlar sunuldu. Teorik eğitimin ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirildi.
Eğitimin ikinci aşamasında ise Alaplı MYO personeli ve öğrencileri, itfaiye ekipleriyle birlikte kontrollü şekilde yangına müdahale uygulamaları yaptı. Acil Müdahale Eylem Planı kapsamında kriz anında ekiplerin nasıl hareket etmesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.
Alaplı Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın, yangın bilinci ve farkındalık eğitimlerinin tüm kurumlarda düzenli olarak gerçekleştirildiğini belirtti.
Eğitimin sonunda, Alaplı MYO Müdürü Doç. Dr. Burçin Şolt tarafından İtfaiye Müdürü Sinan Taşkın ve İtfaiye Amiri Çetin Güner’e teşekkür belgesi takdim edildi.