Öğretmen-avukat-yazar Ferhan Topçu, dokuzuncu kitabını Kdz. Ereğli’nin “Bilgi Bankası” Penguen kitabevinde gerçekleştirdi. Çok sayıda okur, dost, arkadaş ve öğrencisinin de katıldığı imza gününde, kültür sanat konusunda bir çok hizmetleri bulunan Ayşe Hindistan ve Ayşe Eren Ferhan Topçu’yu tanıttılar ve son kitabı olan Aydın Öğretmen’in içindeki öykülerden örnekler sundular.
Daha sonra konuşan Ferhan Topçu’nun eşi Nezihe Topçu, eşinin yazmaya olan tutkusuna katkı sağlamak için kimi zaman “git yazlığa kendi başına kal” bile dediğini belirterek “Yılları birlikte erittik . Yazarlık alanları çalışmak zorunda kalıyorum. Ferhan hocanın enerjisini kırmamak için fedakarlık yapıyoruz. Azıcık payım oluyor diye gurur duyuyorum” dedi.
Ferhan Topçu, dokuzuncu kitabını imzalamadan önce yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Babam memur ve dar gelirliydi. İçlerinde bir tek ben okuyabildim. Yatılı okula gidebildim Atatürk'ün devlet kimsesizlerin kimsesi ilkesi ile okuyabildim. Öğretmen olduğum günden bu yana devlete borçluyuz. Eğer gelinen noktada halen daha laiklik devam ediyorsa aydınlarımız sayesindedir. Ben toplumcu gerçekçiyim ve karikatür çiziyordum. Sebahattin Ali'den sonra yazmaya döndüm. 12 Eylül’den sonra yazma ve çizmeye başladım. Emekli olduktan sonra yeniden yazmaya başladım. Uzun değil kısa cümlelerle yazıyorum benim tarzım bu.”
Topçu daha sonra kitabındaki öykülerin gerçek olaylarla bağlantılarından örnekler verirken, yaşadığı duygusallıkları da dile getirdi.
Soru cevap bölümünün ardından Yazar Ferhan Topçu, dokuzuncu kitabının imzalamanın coşkusunu okurları ile paylaştı.
“TOPLUMCU GERÇEKÇİYİM”
Ferhan Topçu dokuzuncu kitabı olan Aydın Öğretmen’in imza gününde konuştu.
Editör: Derya Tetik
Yorumlar