Alaplı Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışının ardından okul önleri, cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladı.
Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fen İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile İtfaiye ekipleri, ilçe merkezinde karla mücadele çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürüyor.
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, ekiplerin planlı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini belirterek, "Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için sahada 7/24 görev yapıyoruz. İlçe merkezindeki cadde, sokak, kaldırımlar ve okul önlerinde kar temizleme çalışmalarımız aralıksız sürüyor." dedi.
Tekin, yoğun kar yağışına karşı tüm ekiplerin sahada olduğunu vurgulayarak, "Ekiplerimiz, 3 gün süren kar yağışıyla birlikte 7/24 sahada görev yaptı. Ana yollarımızı, hastane yollarını ve 112 yolunu sürekli açık tuttuk. Gelen ihbarları anında değerlendirerek aksiyon aldık. Kar yağışının sona ermesinin ardından özellikle yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde kaldırım temizliğine başladık. Ayrıca, öğrencilerin güvenli bir şekilde okullarına ulaşabilmesi için okul önlerinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirdik. Çalışmalarımıza özveriyle devam eden tüm personelimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.