Bir annenin gözünden önce LÖSEV ve LÖSANTE Hastanesi’ni sonra da ruhsat konusunu anlatacağım. Biraz uzun olacak ama çocuklarımız için buna vakit ayırmalısınız.

LÖSEV, çocuğunuz lösemi tanısı aldığı anda öncelikle çocuğun LÖSANTE Hastanesi’ne yatışını sağlıyor ve %94 gibi eşi benzeri olmayan bir başarı oranıyla çocuklarımızı tedavi ediyor. Eğer şehir dışında yaşıyorsanız sizi LÖSEV Köyü’ne yerleştiriyor. Şehirden uzak temiz havada doğa ve kuş cıvıltılarıyla iç içe ev veriyor. Ortalama 3 yıl sürecek bu tedavi boyunca ihtiyaç sahibi annelere babalara iş de ayarlanıyor. Örneğin; LÖSEV’in doğal gıda ve tekstil ürünleri üreten markası LSV Dükkan’da lösemili çocukların annesi çalışıyor hem rehabilite oluyor hem istihdam ediliyor.

3 yıl süren bu tedavi ne kadar zor ve sancılı olsa da, LÖSANTE bir hastane değil de çocuklar için hazırlanmış eğlence merkezi gibi çalışıyor. Oyun odalarından, hemşirelerimizin ilgisine, hazırlanan özel doğum günlerinden, çeşit çeşit kurslara her şey çocukların moral ve motivasyonunu daha yüksek tutmak için planlanıyor.

Tedavi boyunca; et ürünlerinden giysiye, kuru gıdadan oyuncağa her ay düzenli olarak verilen maddi ve paha biçilemeyecek olan manevi desteklerle de her zaman yanımızda oluyor. Bitti mi? İnanın bitmedi… Çocuğunuzun tedavisi bittikten sonra da sizi yalnız bırakmıyor ve eğitiminden geri kalan çocuğunuz kolej statüsündeki LSV Eğitim Kurumları’nda okumaya başlıyor…

LÖSANTE’de en çok duyacağınız sözlerden biri, ‘’Kendi ailemizden görmediğimiz ilgiliyi ve desteği LÖSEV’den gördük.’’ demek olacaktır. Gerçekten ‘’LÖSEV Ailesi’’ lafı öylesine bir söz değildir. Aile hatta aileden öte bir bağ ve sevgiyi anlatmaktadır.

Şimdi gelelim ruhsat konusuna:

Defalarca yapılan resmi başvurular, yüz yüze görüşmeler ve Sağlık Bakanlığı denetimlerinden alınan olağanüstü kalite puanlarına (100 üzerinden 99.67) rağmen LÖSANTE Hastanesi’ne 7 YILDIR TAM RUHSAT VERİLMEMEKTEDİR. Bu durum LÖSANTE’nin tam kapasite çalışmasını ve daha fazla çocuğa hizmet vermesini engellerken, kalan 200 yatağın çürümeye terk edilmesi anlamına geliyor. Unutmayın bu hastane tamamen Türk halkının bağışlarıyla inşa edildi. Sağlık bakanlığı tam ruhsatı vermediğinden aslında halkımıza borçlu. 7 ‘den 7 ‘e herkes cebinde ne varsa az çok demeden bağış yaptı. Belki kimisinin yol parasıydı kimisinin yemek…  

GÖZALTI TORBALARI, SİSTEMATİK HASTALIKLAR OLABİLİR GÖZALTI TORBALARI, SİSTEMATİK HASTALIKLAR OLABİLİR

2019’da yine LÖSANTE’nin kemik iliği nakli tedavisinde çok önemli bir rolü olan radyoterapi cihazına ruhsat verilmediği için, 17 yaşındaki mili dansçı Kaan Özelçam, başka hastaneye gitmek zorunda kaldığından enfeksiyon kaparak hayatını kaybetmişti. Bu olayın kamuoyunda çok ses getirmesinden sonra ise cihaz ruhsatı verildi.

Son olarak size soruyorum, tam kapasite ruhsatı alabilmek için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor?

Yoksa Tüm Türkiye ÇOCUKLARIMIZ İÇİN yeniden birlik olacak Sağlık Bakanlığına sesimizi bu çağrıyla duyurup tam ruhsat mı aldıracak?

DESTEK OLMAK İSTERSENİZ LİNKE TIKLAYINIZ:

https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=rm&ogbl#inbox/FMfcgzGxSHgkqDJtnlTthHHPRNCnCtDv

(Haber Merkezi)

Editör: Mustafa Kemal Bektaş