Vodafone ve Samsung'dan 5.5G'ye geçişte işbirliği Vodafone ve Samsung'dan 5.5G'ye geçişte işbirliği

İSTANBUL (AA) - Limak Vakfı tarafından çok sesli müziği geniş kitlelere yaymak amacıyla kurulan ve 8'inci yaşını kutlayan Limak Filarmoni Orkestrası, yeni yıl konserleri kapsamında operanın dünyaca ünlü isimlerini İstanbul ve Ankara'da müzikseverlerle buluşturdu.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, İstanbul Volkswagen Arena'da, Ankara da Congresium'da gerçekleşen "Operanın Yıldızlarıyla Buluşma" konserler dizisini, 7 binin üzerinde seyircinin yanı sıra iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli izledi.

İtalyan şef Alvise Casellati'nin yönetiminde orkestraya, tenor Murat Karahan, lirik soprano Eleonora Buratto ve Carolina Lopez Moreno eşlik etti.

Biletleri günler öncesinde tükenen konserlerin ilk bölümü Werther, La Boheme, Turandot, Madama Butterfly, Tosca gibi opera klasiklerinden oluşurken, ikinci bölümde ise Besame Mucho, Ai Giochi Addio gibi popüler parçalar yer aldı.

Konserin son bölümündeyse Arnavutluk, İtalya ve Türkiye'yi temsil eden operanın üç yıldız ismi, kendi ülkelerine ait klasikleşmiş parçalarla sürpriz performanslara imza attı. Operanın dünyaca ünlü yıldızlarını aynı sahnede buluşturan geleneksel yeni yıl konserlerinde, Zeki Müren'in sevilen şarkılarından "Yaralı Gönül" ve Sezen Aksu'nun "Biliyorsun" şarkılarının filarmonik uyarlamaları ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Limak Vakfı, bu yılki konserlerin de tüm gelirini Türkiye'deki en güçlü eğitime destek programlarından biri olan ve 10 yıldır aralıksız sürdürülen "Türkiye'nin Mühendis Kızları" projesine aktaracak.

- "Konserlerimize gösterilen yoğun ilgiyi çok anlamlı ve önemli buluyorum"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Limak Filarmoni Orkestrası konserlerine gösterilen ilgiye dikkati çekerek, binlerce sanatseveri bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Sanatın iyileştirici ve birleştirici gücünü toplumun geniş kesimlerine ulaştırmayı hedefleyerek 2017'de kurdukları Limak Filarmoni Orkestrası'nın 8'inci yılını geride bıraktıklarına değinen Özdemir, "Tıpkı diğer sosyal yatırımlarımızda olduğu gibi Limak Filarmoni Orkestrası'nın da bugüne kadar imza attığı işlere dönüp baktığımda büyük bir gurur duyuyorum. Çok sesli müziği on binlerce kişiye ulaştıran orkestramız ile bugüne kadar dünyaca ünlü pek çok opera yıldızını ülkemizde ağırladık. Konserlerimize gösterilen yoğun ilgiyi çok anlamlı ve önemli buluyorum." ifadelerini kullandı.

Özdemir, Limak Vakfı olarak kültür sanatın yanı sıra eğitim odaklı programlarla da uzun yıllardır toplumsal fayda sağladıklarını kaydederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu kapsamda her zaman olduğu gibi bu konserlerimizden elde edilen geliri de Limak Vakfı'nın bir başka gurur duyduğum projesi Türkiye'nin Mühendis Kızları programına aktararak, mühendislik öğrencilerimizin eğitimine destek olacağız. Bu hedeflerle düzenlediğimiz konserlerde sahneye çıkan Limak Filarmoni Orkestrası'nın her bir üyesine, değerli orkestra şefi Alvise Casellati'ye ve performanslarıyla bizi büyüleyen Murat Karahan, Eleonora Buratto, Carolina Lopez Moreno'ya ve elbette bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere çok teşekkür ediyorum."

Kaynak: aa