Diyarbakırlı çocuklar meşe tohumlarını toprakla buluşturdu Diyarbakırlı çocuklar meşe tohumlarını toprakla buluşturdu

Kdz. Ereğli’de düzenlenen bir çok serginin baş köşesinde genellikle Öğretmen Hamit Oktay Fennibay’ın ahşap  sergisi yer alır. Çünkü Fennibay’ın sergilerinde ahşabın adeta canlandığı ve hareket ettiği hissine kapılır insanlar. Cehennemağzı Mağaralarının önündeki küçücük üretim standlarından birinde büyük sanatsal çalışmalara imza atan Hamit Oktay Fennibay’ın en son sergisi yine Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Bu sergide görüştüğümüz Hamit Öğretmen çok farklı bir şey söyledi. Bu söylediklerini da gidip görmüş ve şu an yaşadığı kentine olan borcunun bir ifadesi olarak anlatırken, büyük heyecanla “biz de yaparız” diyor. İngiltere’de gördüğü ve Türkiye’de hiç olmayan bir üretim fuarından söz eden Fennibay ile yaptığımız konuşmanın videosunu da izlerseniz, kendisinin ne kadar içten ve anlatırken bile mutlu olduğunu görürsünüz.

Lütfen okuyun ve ilçe Kaymakamı, Belediye Başkanı ve meslek örgütlerini bu gibi ciddi konularda işbirliğine davet edelim.

Hamit Oktay Fennibay’ın açıklamalarında kayıtlara geçen sözleri şöyle:

Evet, Hamit Bey sizin yine ilginç bir düşünceniz var. Bunu anlatır mısınız?

-          2017’de Milli Eğitim Bakanlığı beni İngiltere’nin Kuzeyinde Harrogate diye bir yere görevli olarak gönderdi. Burası çok değişik ve önemli bir yer. Bizim ülkemizde olmayan bana göre Ereğli tam bu projeye uygun olan bir yer.

-          Harrogate kuzeyde bir yer son derece güzel doğasıyla iklimiyle insanlar oraya her yıl boyunca 15’er günlük arayla bir etkinlik merkezi yapmışlar. Bu etkinlik merkezinde kimisi ürünlerini satıyor, kimisi ürün yapıyor kimisi bilgisini anlatıyor. Değişik etkinlikler düzenleyerek orada bu faaliyetlerini sürdürüyorlar. Her 15 günde bir farklı farklı konularda olabiliyor oraya insanlar toplanıyor dünyanın her tarafından insanlar geldiği gibi İngiltere’den de geliyor mesela biz kalkıp buradan oraya gittik.

-          Neden Ereğli’de böyle bir proje olmasın?

-          Ben araştırdım Türkiye’de böyle bir proje etkinlik yok. İhtiyaç da var. Tam da Ereğli buna çok uygun bir yer.

-          Sanayi Ticaret Odamız, Belediye Başkanlığımız, Kaymakamımız bu proje ile ilgilenirse yapabilirsek el birliği ile son derece bir etkinlik merkezi olur.

-          Tam da bizim ülkemizin bugün de ihtiyacı olan projelerden bir tanesi. Çünkü Türkiye’de yok. Onun için el birliği ile böyle bir proje ben yaparız diye düşünüyorum.

-           

Ne kadar alan var orada?

-           

-          Yaklaşık 1 kilometrekare gibi bir alanda yapılıyor. Tabi ki bu kadar büyük olmasına gerek yok. Onu uzmanlar kararlaştırır. Son derece güzel bir proje, çünkü insanlar oraya karavanlarıyla çadırlarıyla geliyor.  Otelleri de var. Orada yüzbinlerce insan toplanıyor.  Bu bizim için Ereğli için son derece güzel bir proje olur.

-          Ben elimden geleni yaparım çünkü ben öğretmenim projeyi de biliyorum. Benim kendi konum ahşap konusu. Gidip orada gördüm.

-          Neden bu Ereğli’de olmasın? Diye o yıldan bu yıla düşünüyorum.

-          İnşallah ileride biz bunu burada yaparız. Buradan da çağrı yapalım el birliği ile yapılmayacak hiçbir şey yok. Her şeyin altından kalkarız. Uzmanlara sorarız dışarıdan yardım isteriz yeter ki böyle bir projeyi hayata geçirelim.

MİMARDAN TAM DESTEK

Hamit Oktay Fennibay bu açıklamasını yaparken o anda sergiyi gezen ve konuşmamıza tanık olan  Almanya’da yaşayan Ereğlili Mimar Metin Öner’de tam destek verirken, Avrupa Birliği’nden fon sağlamak başta olmak üzere her konuda sorumluluk üstlenmeye hazır olduğunu söyledi.

Haber: Eyüp Bektaş                  

Editör: Derya Tetik