, ,

Kandilli'deki Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait lojman ve arsaların satış ihaleleri Karadeniz Ereğli Öğretmenevi'nde Ekim 2025'de yapılmıştı. Şehitlik Mahallesi'ndeki 1, 47, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55 parseldeki 17 konut açık artırma sureti ile satışı yapılırken 750 ile 1500 metre kare arasında değişen yüzölçümüne sahip konutlar için tahmini bedel ise 616 bin ile 2 milyon 500 bin lira arasında değişmiş,  2 konutun satış ihalesine ise giren olmamıştı.

Eski hastanenin arkasındaki 49 parseldeki ev ise 2 milyon 960 bin liradan satılarak en pahalı satış olarak kayıtlara geçmişti.

Süreçte peşin para ödeyerek evleri ve arsalarını alan ev sahiplerine tapuları teslim edildi. Taksit olarak evleri alanlara ise ödemeleri bittikten sonra tapuları teslim edilecek.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş