Uzun yıllar SODEP ve SHP’de siyaset yapan ancak “Doğuştan İşçi Partili” olarak bilinen Turgut Civelek geçirdiği rahatsızlığın ardından yeniden sağlığına kavuştu. Zonguldak Araştırma Hastanesi’nin yoğun bakım servisinde 51 gün tedavisine devam edilen ve bu süre içinde iki kez entübe olan Turgut Civelek yoğun bakımdan çıktıktan sonra nöroloji servisinde bir süre tutulup taburcu edildi.

1965’li yıllardan itibaren İşçi Partisinin en genç üyesi olarak siyasetin içinde yer alan ve evindeki büyük mü büyük kütüphanesi ile bilinen Turgut Civelek, zorlu sağlık sorunlarını geride bırakmanın mutluluğu ile evinde dinleniyor.

TURGUT CİVELEK KİMDİR?

Düzce'de Beltaş Sanayi Sitesinin ilk etabında anahtar teslimi yapıldı Düzce'de Beltaş Sanayi Sitesinin ilk etabında anahtar teslimi yapıldı

EKİ de otuzlu yaşlarında bir iş kazası sonucu vefat eden işçi bir babanın, ev kadını bir annenin ikinci evladı olarak 1940 yılında Kdz Ereğli’de doğdu. İlk Okulu ve Orta Sanat mektebini Kdz Ereğli de okuduktan sonra, kasabada daha üst seviyede bir okul olmaması nedeniyle orta öğrenimini Ankara Sanat Okulunda tamamladı.

Yüksek Öğrenimini İstanbul Maçka’da da bulunan Tekniker okulunda bitirdikten sonra Askerlik eğitiminin bir kısmını Yedek Subay olarak Ankara’da yapıp, ardından Konya’nın Hadim İlçesinin Toros dağları eteklerindeki Avşar köyünde adeta köy enstitülerinden mezun olmuş bir eğitmen anlayışı ve disipliniyle yedek subay öğretmen olarak bitirdi.

Askerlik sonrası TTK müessesesi Armutçuk bölgesinde işe girdi. O günün koşullarında dünya görüşü ve siyasi anlayışı nedeniyle müessesenin en ücra yerlerine sürgün edilip, oralarda görev yapmaya mecbur edildi. Sonrasında Ereğli Demir Çelik Fabrikalarında çalıştı, 1979 yılında 39 yaşında oradan emekli oldu.

Bir taraftan Kandilli ‘nin sevilen emektarlarından Kazım Tahtabaş ve Kardeşi Deli Mustafendi ile diğer taraftan da kasabanın Garanti Bankası eski müdürlerinden Nurettin Kızılsu ve sevilen esnaflarından kardeşi Kahveci Refik Kızılsu ile amcazade olur. Anne tarafından Büyük Babası İlker Öncelin kitabında da sözü edilen kasabaya Orta Okulun açılması için 1937 yılında belediye meclisinin karar defterinde imzası olan kasaba esnaflarından Baki Civelek dir.

Turgut Civelek Kandilli de İsmail Sefa Güner’in öğrencisi olmuş daha sonra aynı okulda Matematik Öğretmenliği yapmış Marangozhane Ustabaşılarından Koca Kemal’in kızı Şule Civelek ile evli olup iki evlat sahibidir.

Editör: Derya Tetik