ERZURUM (AA) - Doğu ve Güneydoğu illerinde öğrenim gören öğrencilerin bilgi ve iletişim teknolojileri alanında kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan Huawei AR-GE Buluşmaları, Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen etkinliklerle tamamlandı.

Huawei Türkiye, üniversite işbirliklerini "Huawei AR-GE Buluşması" programlarıyla sürdürüyor.

Bu kapsamda önceki gün Erzurum Teknik Üniversitesi'nde başlayan etkinlikler, dün Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi'nde tamamlandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Akademi işbirliğinde öğrencilerin katılımıyla gün boyu süren etkinlikler kapsamında katılımcılara telekomünikasyon, 5G teknolojisi, yapay zeka alanları ve bulut bilişim alanı, siber güvenlik, CV hazırlama, mülakat simülasyonları, mobil yazılım ekosistemi gibi iş hayatına da hazırlayan etkinlik ve içerikler sunuldu.

Huawei Türkiye AR-GE Direktörü He Ming, etkinliklerin kapanış seremonisinde katılımcı öğrencilere, eğitim ekibine ve işbirliği yapılan kuruluşlara teşekkür etti.

Firma olarak 170'den fazla ülkede hizmet verdiklerini belirten Ming, "Huawei olarak 22 yılda Türkiye'nin dijitalleşme yolunda her adımına şahit olduk. Türkiye'de vizyonumuz ile 20 yılı aşkındır ülkenin dijital dönüşümüne katkı sağlamaya devam ediyoruz. Yapay zeka ve 5G servislerinin yanı sıra 2023 yılında duyurduğumuz bulut platformumuz Huawei Cloud ile Türkiye'nin dijital altyapısına katkıda bulunmak için kararlı bir şekilde çalışıyoruz." dedi.

Trabzon'da mezgit ve istavritin kilogramı 150 liradan satılıyor Trabzon'da mezgit ve istavritin kilogramı 150 liradan satılıyor

- "Büyüyerek yeni üniversite mezunlarına istihdam alanı sağlıyoruz"

Huawei olarak önceliklerinden birinin AR-GE alanlarına yatırım yapmak olduğuna dikkati çeken Ming, şunları kaydetti:

"2009 yılından beri devam eden yatırımlarımızın sonucu olarak Türkiye AR-GE Merkezi'miz, Huawei'nin Çin dışındaki önde gelen AR-GE merkezlerinden biri haline gelmiştir. 800'den fazla Türk mühendisimiz, Türkiye AR-GE Merkezi'mizde hem yurt içi hem de yurt dışı pazarları ile ilgili çözümler geliştirerek bu başarıya katkı sağlamaktadır. Her geçen yıl büyüyerek yeni üniversite mezunlarına istihdam alanı sağlıyoruz."

Bir şirket için en önemli yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu dile getiren Ming, dünyayı her zaman gençlerin değiştirdiğine işaret etti.

- 35 üniversitede 10 binden fazla öğrenci, Türkiye bilişim ekosistemine kazandırıldı

Huawei'nin gerçekleştirdiği eğitim programlarına değinen Ming, 35 üniversitede 10 binden fazla öğrencinin Türkiye bilişim ekosistemine kazandırıldığını anlattı.

Ming, "Türkiye'nin dört bir yanından gençler, bilişim dünyasının önde gelen profesyonellerinden olması için kendini hazırladı, başarıya tırmandı ve zirveye ulaştı gibi bir dünya hayal ettik. Bu hayal doğrultusunda programlarımızı kurduk." ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen çalışmalar içinde Huawei AR-GE Buluşmalarının önemine işaret eden Ming, Erzurum'daki etkinliklerin başarıyla tamamlandığını kaydetti.

BTK İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Mustafa Ermiş de Huawei'nin Erzurum'da gerçekleştirdiği AR-GE Buluşmalarının, Türkiye'deki dördüncü buluşma olduğunu anımsatarak teşekkür etti.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fatih Yetim de konuşma yaparak Huawei ve BTK yetkililerine teşekkür etti.

Program, öğrencilere hediye takdimleri ve fotoğraf çekimiyle tamamlandı.

Kaynak: aa