*

Zonguldak’ın diğer bölgelerinde emekli olan insanlarımızın kimlik bilgileri telefon bilgilerinin tutulduğu hatta yılda bir iki kere bir araya getirildiği organizasyon şeklinde gönüllü birlikler olsa gönüllü ordu oluşturulabilir.

*

Emeğin ve emeklinin başkenti Zonguldak’ın, hem çalışan hem de emekli madenciler ile deprem ülkesi Türkiye’de olaylara ilk müdahale konusunda arama ve kurtarma ekiplerinin en önünde yer alabileceğini tartışılıyor.

Gazetemizde bu konuda yayımlanan bir köşe yazısı ile ilgili görüşlerini açıklayan Jeolog Şaban Koç, “deprem gerçeği önümüzde durduğu sürece,  bizim madencilerden çok daha fazlasıyla faydalanmamız gerekir diye düşünüyorum.” Dedi.

Koç, 40-50’lili yaşlarda emekli olmaları durumunda herkes köylerine çekiliyor. Böyle bir tecrübelerden de geçirilmiş çok kardeşimiz arkadaşımız dostumuz var” ifadesiyle öneriye destek verdiğini belitti.

Koç’a sorumuz ve aldığımız yanıt şöyle:

BABALARIMIZ BAŞ MADENCİYDİ. ZONGULDAK ÇEVRE İL VE İLÇELERDE BİNLERCE EMEKLİ MADENCİ VAR. 40-41 YAŞINDA EMEKLİ OLAN MADENCİLER VAR TAŞI SIKSA SUYUNU ÇIKARIRLAR BU EMEKLİ MADENCİLERİN ORGANİZELİ BİR BİÇİMDE DEPREMLERDE ARAMA KURTARMA EKİPLERİ OLABİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL Mİ? NE DÜŞÜNÜYORSUN?

  • Evet, ben de bunu önemsiyorum. Değerli buluyorum sizin fikrinizi niye olmasın? Neden olmasın? Biz bu Maraş depremlerini de son yaşanan depremleri de Zonguldaklı madenciler olarak TTK’da yaklaşık bildiğim kadarıyla 750 rödevanslı sahalarla birlikte 150200 civarında toplam 1000’e yakın madenci aktif görev aldı deprem bölgelerinde. Keza 99 depremlerinde de çok büyük rol aldılar. Bahsettiğiniz gibi bunların 40-50’lili yaşlarda emekli olmaları durumunda herkes köylerine çekiliyor. Böyle bir tecrübelerden de geçirilmiş çok kardeşimiz arkadaşımız dostumuz var. Bunların örgütlü halde bireysel olarak değil örgütlü halde bir disipline edilecek şekilde harekete geçirilmesi bence de mümkün. Neden olmasın? Bunun organizasyonunu TTK bünyesinde mi olur AFAD bünyesinde mi olur AFAD gönüllü ordusu şeklinde mi olur? Her köyden kimler varsa 5’er 10’ar 20’şer kişi Ormanlı’nın köylerinde olur, Bayat tarafındaki köylerde olur Zonguldak’ın diğer bölgelerinde emekli olan insanlarımızın kimlik bilgileri telefon bilgilerinin tutulduğu hatta yılda bir iki kere bir araya getirildiği organizasyon şeklinde gönüllü birlikler olsa gönüllü ordu oluşturulabilir. çok da güzel olur. Aktif madencilerin bir gerisinde potansiyel olarak elde tutulur. bu deprem gerçeği önümüzde durduğu sürece,  bizim madencilerden çok daha fazlasıyla faydalanmamız gerekir diye düşünüyorum.

Eyüp Bektaş’ın 27 Şubat 2023 Tarihinde Yayımlanan “Emekli Madenci Ordusu” Başlıklı Yazısını Okumak İçin Tıklayınız.

https://www.ereglionder.com.tr/emekli-madenci-ordusu-makale,7153.html

Editör: Haber Merkezi