Daha önce “Akışkan Günceler” isimli bir şiir kitabı bulunan Selim Yiğit, ikinci kitabı “Seni sevmekli şiirler” kitabını okurlarına imzaladı. Kdz. Ereğli Atatürk Kültür Merkezi Sergi Salonunda 27 Nisan 2024 cumartesi günü saat 14.00’de imza gününe gelen sanatseverler, kendileri de Selim Yiğit’in kitabından şiirler okuyarak katılım gösterdiler. Kdz. Ereğli Sanat Kurumu Derneği Başkanı Cihangir Amca’nın başlattığı şiir paylaşım hareketine bir çok öğretmen ve öğrenci de katıldı. Nefes Kültür, Sanat ve Edebiyat Derneği’nin düzenlediği imza gününde Derneğin Kurucusu ve Başkanı Kemal Altun, gösterilen yoğun ilgiye teşekkür etti. Daha sonra açış konuşmasını yapan Şair Selim Yiğit görüşlerini şöyle ifade etti.
“Şiir yazmak bir çoğunun değişik dönemlerinde bulaştığımız bir uğraştır ki en güzel bulaşmalardan biridir zannımca, Ve “uğraştır” dedim özellikle. Zira mühim bir uğraştır şiir, zordur, birkaç kelimeyi sıralamanın ötesindedir.
Gelip geçici bir hevesle yazıldığında çoğu zaman ya utanılır ya da beğenmeme kaygısı taşır ve gün yüzüne çıkma şansı bulamaz. Ha, çıkmalı mı çıkmamalı mı ayrı bir bahis, yorumsuz bırakıyorum. Ama şu var ki, şiirin ruhunu öldüren en acımasız katil de bu beğenilme kaygısıdır bence.
Oysa şiir bambaşka bir ruhtur, hissiyattan başka bir şeye ihtiyaç duymayan, Hatta kağıda kaleme bile. Sözlü edebiyatımızı incelediğimizde Karacaoğlan’dan Dadaloğlu’na ve dahi Âşık Veysel’e bir çok ozanda, aşıkta görürüz bunu.
Kaygı meselesine dönecek olursak esasında “hissiyatın umuma açık edilmesi durumu” işte beni en çok zorlayan düşünce bu oldu. Zaman zaman yazarken duraksatan, şiirlerimi okuyanların da “Kimi/Neyi düşünerek yazdınız, hikayesi nedir?” soruları ile karşıma çıkan bir düşünce.
Dört bölümden oluşan kitabıma adını veren ilk bölüm yani “Seni sevmekli şiirler” bölümü bu kaygıya zaman zaman maruz kaldı. Didaktik , eleştirel ve pastorel temalardan oluşan diğer üç bölüm bir derece daha nefes alarak yazdığım bölümler oldu.
Kısacası şiir, tüm kaygılardan azade bir ifade ediş ve lise arabeski bir edebiyat anlayışından çok ötede şahsına has olmalıdır.
Hangi ekolde yazılırsa yazılsın, Bekir Sıtkı Erdoğan’ın,
“Bir yar sevdim etekleri yeldirme
Yeldirir sallanı sallanı kafir
Sakın dedim kimselere bildirme
Bildirir sallanı sallanı kafir” şiirinde bahsi geçen o laf dinlemez, vazgeçemediğimiz ve geçmediğimiz gönül hırsızı olsun şiir, diyorum ve teşekkür ediyorum.”
İmza gününe olan katılım ve Selim Yiğit’in şiirlerin okurları tarafından paylaşımı bu özel güne büyük renk kattı. Etkinlik Selim Yiğit ile yapılan anı fotoğrafları ile son buldu.