İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, birkaç gün önce Esnaf Kredi Kooperatifi aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi limitlerinin artırıldığı ve bunun bir müjde olarak sunulduğuna dikkati çekti, ancak bunun bir müjdeden öte piyasaya para girişi sağlayacak olsa da esnafa çok fazla fayda getirmeyeceğini, zaten zor durumda ve sürekli olarak kepenk kapatan esnafın mağduriyetine merhem olamayacağını ifade etti.

Kredi limitlerinin artırılmasının yanında kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğine vurgu yapan Erkmen, açıklamasında şunları söyledi:

EREĞLİ'DE BÖLGE KOMUTANIYDI, SUÇSUZ BULUNDU... EREĞLİ'DE BÖLGE KOMUTANIYDI, SUÇSUZ BULUNDU...

"HERHANGİ BİR BİLGİ VERİLMEDİ"

"Eğer gerçekten esnaf düşünülüyorsa, kredi faiz oranları acilen çok daha makul seviyelere çekilmeli ve esnafların ödeyebileceği bir düzeye indirilmelidir. Müjde olarak sunulan bu haberin ardından faiz oranlarının yüzde 29’dan yüzde 25’e çekilmesi gündeme gelmiştir. Ancak mevcut krediler için bu indirimin uygulanıp uygulanmayacağı konusunda şu ana kadar herhangi bir bilgi verilmemiştir. Basında da kamuoyunda da bu konuda net bir açıklama duyulmamıştır. Bu nedenle, yalnızca yeni kullandırılacak kredilerde faiz oranlarının yüzde 25 olarak belirlenmesi yeterli değildir. Mevcut kredilerin de daha düşük faiz oranlarıyla yeniden düzenlenmesi ve esnafların ödemelerinin kolaylaştırılması gerekmektedir. İşte o zaman esnaflarımız gerçek bir müjde almış olacaktır. Bu konuda hükümetimize gerekli düzenlemeleri yapmaları için çağrıda bulunuyor, esnaf arkadaşlarımızın taleplerini kamuoyuna duyuruyoruz."

Muhabir: İlknur Turt