Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım v.b. aşamalarındaki tüm resmi kontroller 5996 sayılı “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu’na göre Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmektedir.

Bakanlığın talimatlarıyla yıl boyunca gerçekleştirilen gıda denetimlerine ilaveten onay kapsamında faaliyet gösteren Et ve Et Ürünleri, Süt ve Süt Ürünleri, Yumurta ve Yumurta Ürünleri üreten işletmelerde Bakanlıkça belirlenen genel ve özel hijyen esaslarına uygunluğunun tespit amacıyla 02.10.2023 ile 13.10.2023 tarihleri arasında eş zamanlı olarak denetimler gerçekleştirilecek.

Konu ile ilgili olarak Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan ''Denetimlerde amacın halk sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak; işletmeci ve çalışanların gıda güvenliği, hijyen gereklilikleri kapsamında belirlenen hususlarda daha hassas faaliyet göstermeleri öncelikli hedeftir. Ayrıca gıdanın üretim, satış ve dağıtımının tüm aşamalarında tüketicilerin korunması ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimler kararlılıkla devam edecek.”  dedi.

ŞİDDET ÖĞRENİLEN BİR DAVRANIŞTIR! ŞİDDET ÖĞRENİLEN BİR DAVRANIŞTIR!

386797230_1072159370579608_4602637378381173622_n386607302_1072159133912965_6052316755993891550_n386714252_1072159180579627_4543368095229897895_n386605549_1072159270579618_2457473631018185397_n

Editör: Derya Tetik