Karadeniz Ereğli'de cumartesi pazarı, ramazan ayının son haftasına girilirken güneşli ve hafif soğuk bir günde vatandaşların yine gözde noktalarından biri olmaya devam etti.
Tezgahlarda, esnaf ürünlerini satabilmek, vatandaşlar da uygun fiyatlardan kaliteli sebze ve meyveleri mutfaklarına yerleştirebilmek için ticaretin olmazsa olmazı pazarlığı ön planda tuttu.
Tezgahlar arası fiyat farklılıkları ise belirgin bir düzeyde net görüldü.
Bir tezgahta 35 lira olan domates bir başka tezgahta 45 bir başka tezgahta 30 ve bir diğerinde 50 lire etiket fiyatı belirlendi. Domatesin farklı çeşitli fiyatları değiştirse de genelde aynı cins domatesin tezgahlarda 5-15 lira arasında farklı fiyatlardan satıldığı tespit edildi.
Yine esnaf tezgahlarına müşteri çekebilmek için örneğin bir başka tezgahta 75 lira olan patlıcanı kendi tezgahında 40 lira diye etikete yazarken hemen alt bölümüne de "yarım kilo" ibaresini eklemeyi unutmadı.
Mevsim şartlarının iyi gitmesi de yerli üreticilerinin bulunduğu alanda ürün çeşitliliğine neden oldu. Pek çok vatandaş yerli üreticileri tercih ettiği zaman zaman pazarlıkların ise gülümsemelere neden olduğu anlar da yaşandı.
HAFTANIN FİYATLARI
Cumartesi pazarında 22 Mart 2025 tarihi itibariyle fiyatlar şu şekildeydi: Karnabahar 35-50, pırasa 30-40, ıspanak 25-35, kara lahana 40-60, sivribiber 50-85, tatlı sivribiber 130-150, dolmabiber 80-90 patates 10-15, soğan 15-20, domates 30-50, marul 25-35, kereviz 40-50, havuç 20-35, salata 40-60, kabak 40-60, patlıcan 70-75, bezelye 200, taze fasulye 200, turp 35-40, kereviz 30-50, brokoli 65-75, çilek yarım kilo 60, portakal 30-40, elma 25-40, armut 25-40, muz 55-65, ayva 25-40, mandalin 25-30, yerli muz 60-75.
GEÇTİĞİMİZ HAFTANIN FİYATLARI
Cumartesi pazarında 15 Mart 2025 tarihi itibariyle fiyatlar şu şekildeydi: Karnabahar 40-50, pırasa 30-40, ıspanak 20-35, kara lahana 40-50, sivribiber 80-90, tatlı sivribiber 130-150, patates 10-15, soğan 15-20, domates 30-50, marul 25-40, kereviz 40-50, havuç 20-35, salata 40-60, kabak 50-60, patlıcan 70-75, bezelye 200, taze fasulye 200, turp 35-40, kereviz 30-40, brokolin 70-75, kahvaltılık çeri domates 80, portakal 25-35, elma 20-35, armut 20-35, muz 60-65, ayva 25-40, mandalin 25-30, yerli muz 70-75.