Zonguldak İşkur Müdürlüğü tarafından Zonguldak'a gelen depremzelerin iş sahibi olabilmeleri için çalışma yürütülüyor.
İşkur İl Müdürü, BİM, ŞOK ve A101 gibi marketlerin üst yöneticileri ile görüştü.
Konuya ilişkin İşkur'dan yapılan açıklama şu şekilde:
"Genel Müdürlüğümüzün talimatları doğrultusunda depremden etkilenerek İlimize yerleşen vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Bilindiği üzere İl Müdürlüğümüze müracaatta bulunarak iş arayışında olan depremzede vatandaşlarımızın eğitim, meslek, iş tecrübesi, iş arayışında olduğu sektör vs. bilgileri kayıt edilerek oluşturulan havuza aktarılmakta ve meslek odaları ile yapılan görüşmeler sonucu işverenlerden alınan taleplerle vatandaşlarımızın bilgileri eşleştirilerek vatandaşlarımızın istihdamı sağlanmaktadır.
Bu doğrultuda tüm ilçelerde şubesi bulunan BİM, ŞOK ve A101 market üst yöneticilerine ve yerelde PAŞALAR MARKET’ e İl Müdürümüz Okan ŞENTÜRK tarafından ziyaretler gerçekleştirilerek personel temininde depremden etkilenen vatandaşlarımızın öncelikli olarak değerlendirilmesi hususunda görüşüldü. Konuya hassasiyet ile yaklaşan firma yöneticileri felaketten etkilenen vatandaşlarımızın çalışma hayatındaki zararlarını asgari düzeye indirmek adına işbirliği içerisinde çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.
Marketlerin herhangi bir meslekte eleman talebi olduğunda kendileri ulaşmaları durumunda bulundukları çevreden, olmaması durumunda İŞKUR havuzu taranarak depremzede vatandaşların yönlendirmesi yapılacak. İl Müdürümüz Okan ŞENTÜRK ‘’ burada önemli olan bu vatandaşlarımızın istihdamına destek olarak bir nebze de olsa yaralarımızı sarmak, amacımız başka bir ilden kalkıp ilimize gelmiş olan depremzede vatandaşlarımızın hem sosyal hayata dönüşüne hem de istihdam edilmelerine katkı sağlamak, 1 kişilik istihdam demek bir aile demek , bu bilinçle elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz‘’ dedi.