- Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre: "Biz bütün çocuklarımıza sizin yaşınız gereği azminizden, heyecanınızdan, kararlılığınızdan bahsedeceğiz. Bu topluma mesaj olarak gitti, öğrenmenin yaşı asla yok. Her yaşta her şeyi herkes yapabilir, öğrenebilir, başarabilir. Siz başarının da öyküsü oldunuz, yüreğinize sağlık"

- Emine Yavuz: "Annemin öldüğünde 10 yaşındaydım. 3-4 kardeşe, çocuklara, babama baktım. 10 yaşındayken dikiş dikiyordum. Mutluyum, ne düşüneyim? Yapıyorum artık herşeyi. Bugüne kadar okuma yazma bilmediğim için boşta kalmışım"

 

Kdz.Ereğli'de yaşayan 92 yaşındaki Emine Yavuz, okuma yazma öğrenme hayalini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın başlattığı okuma yazma seferberliği kapsamında açılan kursa katılarak gerçekleştirdi.


TORUNUNUN TORUNUNU GÖRDÜ

Akarca Mahallesi'nde yaşayan 6 çocuk annesi ve 11 torun, 11 torununun torunu sahibi Yavuz, çocukluğundan bu yana çok istediği okuma ve yazmayı öğrenmenin sevincini yaşıyor.

 


ZİYARET ETTİLER, KUTLADILAR

Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Canan Ayan, Akarca Mahallesi Muhtarı İlknur Tekin, Erdoğan'ı evinde ziyaret ederek, Yavuz'u başarısından ötürü kutladı.

 

"TÜRKİYE'DE ÖRNEKSİN"

"Sana anne diyeyim mi, kabul eder misin? Yedinci çocuğun da ben olayım" diyen Töre, "Gençlere örnek oldun. Belki de 92 yaşında okuma azmi ile Türkiye'de örneksin. İnşallah diplomanı Valimiz ve Kaymakamımızın da katılacağı bir tören ile verelim. Biz bütün çocuklarımıza sizin yaşınız gereği azminizden, heyecanınızdan, kararlılığınızdan bahsedeceğiz. Bu topluma mesaj olarak gitti, öğrenmenin yaşı asla yok. Her yaşta her şeyi herkes yapabilir, öğrenebilir, başarabilir. Siz başarının da öyküsü oldunuz, yüreğinize sağlık. Size de sağlıklı ömür versin" dedi.

 

"ÜZÜNTÜYÜ SEVİNCE DÖNÜŞTÜRDÜNÜZ"

Kaymakam Madenoğlu da topluma örnek olan 92 yaşındaki Yavuz'un gayreti ile herşeyi başardığını söyledi.  Gençlere taş çıkartacak azim ve irade örneği gösterdiğini anlatan Madenoğlu, "Tebrik ediyoruz, ellerinden öpüyoruz. İnşallah bundan sonra bankaya gittiğinizde imzanızı atacaksınız, isminizi yazacaksınız, gazete okuyabileceksiniz. Ömrünüzün bu yaşına kadar okuma yazma bilmemekten duyduğunuz üzüntüyü sevince dönüştürdünüz" ifadelerine yer verdi.

 


KARDEŞLERİNE ANNELİK YAPTI

10 Yaşında annesinin vefatının ardından kardeşlerine annelik yaptığını anlatan Yavuz, şu ifadelere yer verdi: "Annemin öldüğünde 10 yaşındaydım. 3-4 kardeşe, çocuklara, babama baktım. 10 yaşındayken dikiş dikiyordum. Mutluyum, ne düşüneyim? Yapıyorum artık herşeyi. Bugüne kadar okuma yazma bilmediğim için boşta kalmışım. Cep telefonu ile kızlarımı arayamıyordum şimdi inşallah arayacağım"

Yavuz daha sonra defterine yaptığı yazıları gösterdi, kendi ismini yazdı.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)




Editör: Haber Merkezi