Eski Kdz.Ereğli Nostalji Sevenler Grubu'nda Karadeniz Ereğli'nin tarihi fotoğrafları yayımlanmaya devam ediyor. Halil Serdar Ertan tarafından netleştirilen ve renklendirilmesi yapılan 1930'lu yıllarda Göztepe'den Karadeniz Ereğli'nin fotoğrafı kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.
Ertan, paylaşımında, "1930'larda Göztepe'den Ereğli. Daha önce defalarca yayınladığımız bu nadide fotoğrafı yeniden işleme aldık, netleştirdik ve renkleri iyileştirdik." görüşlerine yer verdi.
Bazı kişiler ise fotoğraflardaki yerin Karadeniz Ereğli olmadığını iddia etti.
Karadeniz Ereğli Tarih Doğa Derneği'de aynı fotoğrafı da logosu ile birlikte yayımladı.
Gelen bazı yorumlar ise şu şekilde:
Sadun Duran: Bu fotoğraf ne zaman paylaşılsa, "Ereğli değil"ciler doluşur.. Pek de haksız sayılmazlar.. Günümüz Ereğli'si bu değil, bu Ereğli'yi betonun altına gömdük biz.. Ama burası, Ereğli.. Kartpostalın orijinalinde "EREĞLİ" yazar. Bulabilirsem paylaşırım az sonra. Bu arada, Tabakhane Deresi eskiden şimdiki akış yatağında değildi. Bugünkü Yapı Kredi Bankası noktasında (o zamanlar orada Tabakhane vardı) güneye doğru kıvrılır, bugünkü İş Bankası önüne kadar o yönde akar; bu noktadan tekrar denize yönelerek Göztepe eteklerinden denize kavuşurdu. Fabrika yapıldıktan sonra yatağı değiştirilerek bugünkü haline kavuştu.
Edith Ünsalan Şenyuva: Bu halini kimse görmediği için Ereğli değil yazanlar olmuş. Göztepe'den Denizi arkaya alarak çekilmiş. Ali Molla Camii hala duruyor ama diğer binalardan kalan olmadı sanırım. Şu anda buralar bina dolu. Aslında birisi aynı yerlerden fotoğraf çekse ne iyi olur.
Bülent Öztürk: Burası Ereğli değil dereye dair bir iz yok çarşı içi olsa hadi denizi arkana aldın konum mevki uymuyor anca şu şekilde, sağ taraf uncularin orası ileriye Aktaş tepesine doğru jandarmanın suanki olduğu alan diyelim sol tarafta dış çeşme karga mahallesi üstü.
Mustafa Kelenpeli: Bu resim kesinlikle Ereğli değil. Baktığın zaman biraz çağrıştırıyor ama Ereğli değil. Ben 67 yaşına gireceğim, dere yatağının nerden gelip gittiğini çok iyi bilirim, ömrüm beyçayırı, eski itfaiye, millet bahçesinde geçti. Bu kesinlikle Ereğli resmi değil.
Şeref Can: Çarşıya merkezi zemin yapısına bakarsanız Ereğli olmadığını anlarsınız,binalar dikilmiş olabilir fakat zemin bu kadar alçaltılmış olamaz, şimdiki hali eski belediye iş Bankası güzergahı eski zemin yapısında değişiklik yok ,eski Ereğli resimlerini çok gördüm, kesinlikle değil. Ayrıca Türkiye de 4 tane Ereğli olduğunu kaç kişi biliyor.
TC Levent Matyar: Buraya hala Ereğli değil diyenler çıkıyorsa bu kişiler yeni gözlük almalı. En üst solda Kaletepenin bir parçası dahi görülüyor. Ve Kaletepe altındaki binalar, diğer açılardan çekilmiş Ereğli resimleri ile birebir aynı. Daha nesine itiraz ediyorlar?