Birçok kadın yiyeceklere defne yaprağı ekliyor, özellikle kırmızı et ve kuş eti

Yemeğe defne yaprağı eklediğinin nedenini bilmeden, herhangi bir kadına nedenini sorduğunuzda: Yemeğe tat ve lezzet vermek için der.

Bu çok yanlış. Defne yaprağını bir bardak suda kaynatıp tadına bakarsanız ne tat nede lezzet bulamazsınız.

Neden etin üzerine defne yaprağı koyuyorsun?

Ete defne yaprağı eklemek trigliseridleri test ve onay için monolip haline getirir

Bir tavuğu ortadan ikiye kesip her yarısını tencerede pişirin, bir defne yaprağı ikinciye defne olmadan koyun ve her iki tenceredeki yağ miktarını işaretleyin.

Defne yaprağınız varsa eczaneye gitmenize gerek yok, son yapılan bilimsel çalışmalarda defne yaprağının birçok faydası olduğunu kanıtlamıştır

Birçok sağlık problemlerinden ve tehlikeli hastalıklardan kurtulmaya yardımcı olur

Defne yaprağının avantajları arasında:

Defne yaprağı sindirim bozukluklarını tedavi eder defne yaprağı ise şişkinlikten kurtulmaya yardımcı

mide yanması

Asitlik

2 TIR 1 OTOMOBİLİN KARIŞTIĞI KAZA 2 TIR 1 OTOMOBİLİN KARIŞTIĞI KAZA

ve kabızlık

Sıcak defne çayı içerek bağırsak hareketliliğini düzenler.

Kan şekeri seviyesini düşürür ve defne antioksidandır

Vücudun bir ay boyunca yemekte yiyerek ya da defne çayı içerek insülin üretmesini sağlar.

Zararlı kolesterolü yok eder ve vücudu trigliseridlerden arındırır.

Soğuk algınlığı, grip ve şiddetli öksürük tedavisinde oldukça faydalıdır, çünkü zengin bir C vitamini kaynağıdır. İltihabı gidermek ve öksürüğün şiddetini azaltmak için yaprakları kaynatıp buharı soluyabilirsiniz.

Defne yaprağı kalbi ve kan damarlarını koruyan bileşikler içerdiği için kalbi krizlerden korur ve beyni de korur.

Vücutta kanser hücrelerinin oluşmasını engelleyen maddeler olan kafein asit, kercetin, egenol ve partenolid gibi asitlerden zengindir.

Uykudan önce alınırsa uykusuzluk ve stresi ortadan kaldırır, rahatlamaya ve huzurlu uykuya yardımcı olur.

Günde iki kez bir fincan haşlanmış defne yaprağı içmek böbrek taşlarını eritir ve enfeksiyonları tedavi eder....

Editör: Derya Tetik